2010. június 25., péntek

Megjelent a Befőzés című könyv


A Cser Kiadó gondozásában megjelent a befőzésről szóló szakácskönyvem, és ennek kapcsán egy kis összegzést készítettem. Az összegzés eredményeképpen rájöttem, hogy pompás dolgom van, ugyanis azon kevesek közé tartozom, akik azzal foglalkozhatnak, azzal kereshetik meg a betevőjüket, ami a hobbijuk. Nekem a hobbim a sütés-főzés, és sütés-főzéseim dokumentálása, azaz receptek, háztartási ötletek papírra vetése. És, amilyen szerencsés vagyok (na, jó, azért egy kicsit irányítani is kellett azt a szerencsét), a megírt receptekből, hosszú éveken át cikkek, és újság lett, most pedig egy szép szakácskönyv, a nyár egyik aktuális témájáról a befőzésről. A könyv összeállítása Gulázsi Aurélia szerkesztővel és Pecsics Mária fotóssal igazi, jó hangulatú csapatmunka volt, ami szintén a pompás dolgok közé tartozik.
Néhány szó a könyvről. A zöldségek és gyümölcsök ábécében szerepelnek benne, egy-egy alapanyaghoz való összes recept így egy helyen található. Ez azért praktikus, mert, ha például kapunk egy kosár meggyet, nem kell a dzsemeket, kompótokat, savanyúságokat mind végiglapozni, csak felütni a könyvet a megfelelő fejezetnél, és máris kezdődhet a munka.Igyekeztem összegyűjteni a könyvben különleges és hagyományos recepteket is, kezdőknek és sokat próbált háziasszonyoknak valót is. A könyv, kedvezményes áron, akár aláírva is, megrendelhető itt.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Ildikó!

    Megnéztem Befőzés c. könyvét, elbűvölően szép lett. Őszintén gartulálok!!
    Anna

    VálaszTörlés